Gör som många andra…..

uppmana dina vänner att anmäla sig till Rosa Steget. Gör som Ankan i bloggen Ankboet.

Bloggat om Rosa Steget 2011

Jemmalicious Inredning – bloggen och den här med delvis samma namn visar att även husdjuren kan pyntas och vara med.

Junitjejen

Kändistätt 

Att träna kan vara en god idé tycker  man i den här bloggen

Småcoolt ville se fler deltagare och var nog lite besvikna på att inte fler kompisar ställde upp

Ung Cancer fanns med i vår eventby, här är deras egna minnesbilder av sin närvaro

Heart Pillow Project i Gothenburg var med för andra året (in English)

Göteborgs Universitet, Inst för språk och litteratur, informerar sina anställda om Rosa Steget

Bloggat om Rosa Steget 2010

Mysbella

Gick du Rosa Steget i Göteborg 2010?

En uppmaning på engelska/information in English från Bonniers Tidskrifter

Läs  Amelias  och Taras hemsidor augusti 2010

Bloggat om Rosa Steget i Göteborg 2009

klicka här, någon av våra utländska deltagare på engelska

Läs GT:s reportage om Rosa Steget här 

Bloggat om Rosa Steget premiäråret 2008

Läs M-Magsins webreportage

Även Amelia uppskattade Rosa Steget detta år

Läs nyheten på Sveriges Radio P4 Göteborg:s nyhet dagarna för start

Unga Victorior från Blekinge

Racingföraren Ramona Karlsson utsågs 2008 till ambassadör för Rosa Steget

Premiäråret på Heden arrangerade vi en vänskapsmatch i fotboll mellan ett kändislag och Kopparbergs/Göteborgs FC

Livet efter

Läs Kristinas blogg Livet efter om när hon och hennes goda vänner gick Rosa Steget 2011.Reseberättelse 2008

Denna reseberättelse publicerade vi här på hemsidan 2009. Den är lika fängslande och roande som då, så vi tycker att den kommer väl till pass även 2012!

Vi fick en reseberättelse från fyra tjejer fjärran nord som vi inte kan undanhålla er! Det gläder oss naturligtvis att Rosa Steget blev precis så bra som vi hoppats på och att våra gäster från när och fjärran också kunde passa på och göra en trevlig helg i ett soligt Göteborg, TACK!

Torsdag 14 augusti 2008

Så kom då äntligen dagen med stort R som i ”Rosa steget” resan. Anita och Linda startade tågresan i Luleå kl.16.57, i Boden klev jag (Karin) och Anne på tåget. Klockan 17.50 rullade vi ut från station i Boden. Nu sitter 4 förväntansfulla tjejer på tåget mot Göteborg ”Here we come” Vi pratar och skrattar och har jättetrevligt. Klockan 20.20 kommer ostbrickan och vinet fram. Tiden går fort när man har roligt. Klockan 23 säger Anne och jag god natt till Anita och Linda och går hem till vår egen kupé. I vår kupé bor en ung tjej från Moskva. Vi säger några artighetsfraser till varann på knagglig engelska. Jag sover med Jerry Williams i natt, en gammal T-shirt som får duga som nattlinne.

Fredag 15 augusti 2008

Klockan 08.30 Vi har precis stigit upp , gjort toalettbestyr och klätt på oss så är vi i Örebro. Sedan går vi till restaurangvagnen och äter frukost. Efter frukosten är vår rumskamrat från Moskva mer pratsam. Hon sitter med ett lexicon i handen och frågar oss på engelska bl.a var vi kommer ifrån och vad vi jobbar med och om vi har rest mycket? Vi kommer fram till Göteborg exakt den tid vi ska vara framme klockan 11.22 Nu gäller det att ta reda på var hotellet ligger och hur vi tar oss dit. När 4 kloka flickor slår ihop sina hjärnor så blir det buss nr 40 mot Angered. Vi åker till hållplats Tingstadsmotet och alldeles där bredvid ligger vårt hotell Quality hotell Winn, Gamla Tingstadsgatan1. Vi valde det hotellet för att kunna nyttja våra ”hotellpremiecheckar”som vi fått för att vi är kund hos Coop Forum. Vi bor 2 och 2 Anne och jag , Anita och Linda. Det känns tryggt och bra. Döm om min förvåning när jag får se att det står 2stycken 140cm breda sängar i rummet, för när jag bokade rummen så uppfattade jag att vi skulle sova i samma säng, för jag sa att ”Joodå nog ryms vi i samma säng.” Det går såå bra.” Vi duschar och lämnar packningen på rummen ”åsså” tar vi bussen till Centrum. Vi går och går och går till Intersportbutiken som ligger på Norra Hamngatan 32 där ska vi hämta ut våra ”nummerlappar” och ”Rosa T-shirt” eller ”rosa bh” som vi valt vid anmälan. Till vår lycka  såg vi som valt T-shirt att det gick att köpa ”Rosa bh” för 250 kronor, så då slog vi till för de är jättefina. Bland alla trevliga ungdomar som var engagerade i nummerlappsutdelningen träffade vi Ingrid Kössler ordförande i BRO och Fatemeh Batmanpour  två härliga kvinnor från Göteborg. Ingrid Kössler berättade för de andra att nu har vi långväga gäster ända från Norrbotten. De tyckte att vi var fantastiska som kommit ner ”bara” för att gå Rosa Steget. Vi träffade också en glad tjej ”hon lyser som solen” från Skövde. Hon berättade att när Anita och jag träffade henne på BRO:s riksstämma i maj i Solna och talade om att vi är några från vår förening som anmält oss till Rosa Steget så skämdes hon.”Tänk att de där tjejerna från Norrbotten ska åka ner till Göteborg och jag har bara 1 timmes väg dit” så då bestämde hon sig för att deltaga. Vi fortsätter vår vandring. Äter god mat på ett ställe som heter ”Skafferiet”: Går in och ut i många affärer. Anita kallar det för ”påssjuka” Vi hinner även med en kopp kaffe och ”kulglass”, här kallas det för ”skopglass”, under vår vandring. Sedan så avslutar vi vår vandring, (vi går i T-shirt kortärmat hela dagen, det är så härligt), med en öl på en uteservering, därefter tar vi bussen hem till hotellet, efter 7 timmar i stan. Nöjda och glada sitter vi på Anita och Lindas rum och summerar dagen. Vi har en liten mannekänguppvisning, provar våra rosa T-shirt och behåar. Vid 23 tiden säger vi god natt till varann och går och lägger oss för vi måste ju ändå vara utvilade till i morgon, för då gäller det.

Lördag 16 augusti 2008

I dag gäller det. Vi ska gå Rosa Steget, en sträcka på ca 7,5 km i centrala Göteborg med start och mål på Heden. För mig låter det väldigt hemtamt för jag bor nämligen på Heden i Boden. Efter en skön natt i 140 cm breda sängar äter vi en god hotellfrukost . Skriver vykort till nära och kära. Vid halv tolv tiden tar vi bussen till Centralstation där vi möter Evelina (Lindas syster) som kommer med buss från Borås. Hon ska gå Rosa Steget med oss. Vi promenerar runt överallt. En del av oss har nog en släng av ”påssjukan” även idag. För min egen del räcker det med att köpa ett värdebälte (magväska), väldigt bra att ha och rosa skosnören köpte vi alla. Vi äter god mat på en grekisk restaurang, promenaden suger och fötterna behöver vila, så vi dricker kaffe med kaka till på en uteservering, Café Flygarns Haga. Därefter är det dags att dra sig mot startplatsen. Vi hjälper varann att sätta fast nummerlapparna på ryggen. Compeed på hälarna sitter redan på plats. Nu är vi redo med ”keporna” på huvudet. Anita hade beställt likadana kepsar till oss allihopa och det var inte alls dumt. Vi  konstanterar att ”vi hade i alla fall tur med vädret”. Kanon härligt! Det vimlar av rosa klädda människor i joggingskor, barnvagnar och rullstolar. Vi får även se 3 kvinnliga fallskärmshoppare som landar på fotbollsplanen alldeles bredvid oss. Ingrid Kössler ordf. i BRO, Amelia Adamo från tidningen Amelia, Karin Jämtin, Leif Pagrotsky samt kommunalrådet i Göteborg Göran Johansson turades om att prata i mikrofon med information och motivation. Uppvärmning till sambatoner. Klockan 19.00 går starten. Vi flyter med i den rosa ormen som slingrar sig genom Göteborg denna lördagkväll. Jättekul-Fantastiskt roligt-Massor av folk. Det finns vätskekontroll efter vägen. Efter 1 tim och 40min kom vi norrlänningar i mål, lika glada och nöjda som när vi startade, nåja nog känns det i fötterna allt, det är ju på asfalt, sten och grus som vi trampat men det har gått bra. Det är ingen idé att jäkta, det är ju ändå ingen tidtagning, så resonerade vi. När vi kom i mål fick vi medalj, juice, en rosa väska med grejer bl.a läppstift, pannband, pulsvärmare,spegel, serat, trosskydd, tidningen Amelia och kosttillskott K2+ Vi tyckte att vi har varit så duktiga så vi borde belöna oss själva med en sallad och ett glas vin. Sagt och gjort efter ytterligare  någon kilometer till fots satt vi oss på O´Learys restaurang. Det var jättegott! Vid 23 tiden kom vi tillbaka till hotellet, då orkade vi inte ens sitta och summera dagen utan vi gick till våra rum och ganska snart kröp vi i säng nöjda med dagen. Lite funderingar hade vi om vi skulle ta oss upp ur sängen nästa morgon.

Söndag 17 augusti 2008.

Idag känner vi oss oförskämt fräscha, lite styv och stel men inget allvarligare. Äter en god hotellfrukost. Tar på oss de blåa sweetshirt tröjorna som Team Sportia i Luleå har sponsrat oss med går utanför hotellet och ber en kille fotografera oss.Lämnar hotellet kvart över elva och tar bussen in till stan, går runt lite. Sedan tar vi spårvagn till Liseberg, där vi roar oss i flera timmar. Mycket att se på och vackert väder. Äter god mat på Värdshuset och tar ett glas vin. Vi har ju ändå semester. Skrapar våra trisslotter men tyvärr blev det ingen påfyllning i våra plånböcker. Sedan så måste vi ju prova Italiensk glass. Jätte-gott! Nu börjar det bli dags att dra sig mot Centralstation. Tåget mot Luleå går klockan 17.00 Anne och jag har turen att få en ung tjej från Schweiz i vår kupé, så vi får fortsätta att träna oss i engelska. Regnet var inte längre bort än 1timme från Göteborg. I Skövde regnade det ganska ordentligt. Vi satt i Linda och Anitas kupé och surrade tills det var dags att gå och lägga sig. Regnet det följer med oss på vår resa mot norr.

Måndag 18 augusti 2008

Det har regnat hela natten, några av oss har inte sovit så bra, andra tvättar sömnen ur ögonen. Dags att klä på sig och gå till restaurangvagnen och äta frukost. Tiden går fort när man har roligt kunde vi konstantera för snart är det dags för Anne och mej att kliva av tåget i Boden. Tåget är pålitligt, håller tiden, exakt klockan 11.10 kliver vi av tåget, säger hej då till Anita och Linda och hej till våra män som står på perrongen och väntar på oss.Här slutar vår trevliga resa till Göteborg, den har varit så bra..Vi är alla jättenöjda och glada och vill med dessa ord  tacka alla för en fantastisk ”Rosa Steget” upplevelse. Vi som deltog från bcf i Norrbottens län Anne Somppi, Anita Soini, Linda Ekenberg samt Karin Sandelund Vid pennan/ Karin

Dela